Tokom gostovanja na TV K1, Vučić je rekao da je važno da SNS pokaže “drugačije lice” od političkih stranaka koje su se obračunavale sa onima sa kojima nisu bili saglasni.

“Mrzim hajke, ja se na racionalan i pošten način trudim da vodim državu i političku stranku”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je funkcioner SNS Vladimir Djukanović tokom javnih nastupa govorio da će glasati protiv na referendumu o promenama Ustava u oblasti pravosudja, iako se SNS zalaže za izmene, i naglasio da je važno da svi imaju pravo na mišljenje.

On je ocenio da gradjani treba da izadju i glasaju za promene Ustava na referendumu 16. januara.

Govoreći o svom odnosu sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, Vučić je naveo da je njihov poslovni odnos sasvim korektan.

“Razlika u našem odnosu se ne oseća, to nisu osetili naši gradjani, tu promenu sam osetio samo ja i tako treba da ostane. Razlika izmedju Djukanovića i Stefanovića je samo ta što Djukanović nije radio ništa protiv porodice, ali mi ćemo nastaviti da radimo kako Srbija i njeni gradjani ne bi osetili nikakav sukob već kako bi samo država osetila rast, za rast i tužilaštva i pravosudja”, rekao je Vučić.

Ponovio je da će se “u maju, junu” povući sa mesta predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i dodao da “već ima u glavi” četvoro kandidata za novog predsednika SNS.

“Mislim da je 10 godina na čelu stranke dovoljno, da je fer da pokažemo da imamo dovoljno dobrih ljudi”, kazao je Vučić.

Komentarišući stav da bi na Radio televiziji Srbije (RTS) trebalo da bude prikazan bosanski film “Kvo vadis, Aida” o dešavanjima u Srebrenici 1995. godine, Vučić je rekao da se to ostvarenje prikazuje u Novom Pazaru i da oni koji žele da prikazuju film, to mogu da urade.

“Nisam gledao taj film jer nemam vremena za filmove. Nemam nikakav problem da pogledam sve jer ne mislim da treba da se plašimo argumenata. Nemam problem da kažem koliko je užasan zločin bio u Srebrenici ali i da se pokaže poštovanje za srpske žrtve, za junake sa Košara, da obeležavamo Jasenovac i Oluju”, kazao je Vučić.

Dodao je da je ipak gledao film “Dara iz Jasenovca” pošto je to ostvarenje kako je rekao, finansirala srpska država.

“Ovo (Kvo vadis, Aida) je finansirao Bakir Izetbegović, logično je da to oni gledaju”, kazao je predsednik Srbije.