“Državna gradjevina je mnogo komplikovanija od lepih reči, državu morate da gradite svaki dan. Takav nam je blok potreban i zato verujem da će na sledećim izborima možda izaći neki takav blok. Ali to ne znači da će biti sklonjena, ukinuta, Srpska napredna stranka (SNS), za koju mislim da je stranka budućnosti”, rekao je Vučić, za TV Prva.

On je naveo da se ponosi strankom SNS čiji je jedan od osnivača, i “biću u njoj i kada ne budem ništa, ne samo predsednik, jer mislim da je ta stranka promenila ovu zemlju i vratila je na put uspešnih, pobedničkih naroda”.

Vučić: Nova vlada iduće nedelje, ne pada mi na pamet da spekulišem o imenima

BEOGRAD, 20. oktobra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će nova vlada biti formirana sledeće nedelje.

“Ne pada mi na pamet da spekulišem o imenima. (Predsednica Vlade) Ana Brnabić treba u nedelju da iznese šta je njen predlog, a ja ću podržati”, rekao je Vučić za TV Prva.

Takodje je rekao da će organizovati izbore u Beogradu ukoliko opozicija to bude želela.

“Imaćemo izbore kad god hoće ako sumnjaju u legitimitet. Izgubićete uverljivije nego prošli put. Neka razmisle kad ih hoće, imaće izbore jer mi (Srpska napredna stranka) od njih ne bežimo”, rekao je šef države i SNS.

Vučić je rekao da ne razume proteste zbog izgradnje mosta u Novom Sadu, jer će most povezati Novi Sad, Rumu i Šabac.

“Mostom spajamo auto-put Beograd – Novi Sad, a bune se protiv mosta, jer tu vole da šetaju kuče”, kazao je on.