U obraćanju novinarima posle sastanka Zapadni Balkan – EU u Skoplju, Vučić je rekao da se konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije može očekivati od 1. februara.

“Moramo brzo da reagujemo i donosimo brojne zakonske norme vezano za EXPO i za plan koji smo izložili pre dva dana. To je za nas od presudnog značaja”, rekao je Vučić i najavio da će za koji dan biti postavljeni prvi šipovi na gradilištu EXPO.

Upitan za zahteve dela opozicije za upućivanje međunarodne posmatračke misije u Srbiju zbog navodnih izbornih neregularnosti, Vučić je rekao da su nedavni izbori održani 17. decembra bili “najčistiji i sa najmanje žalbi” od obnove višestranačkog sistema.

“Srbija je suverena zemlja i ovo su bili najčistiji izbori od kada postoji višestranački sistem i sa najmanje žalbi. Nisam zainteresovan da budem bejbisiter i babica onima koji gube izbore deseti ili petnaesti put pa moraju da se pravdaju pred sopstvenim biračima. A što se tiče unapređenja izbornog procesa, uvek sam spreman da razgovaram o tome”, izjavio je Vučić.

Govoreći o izveštaju Saveta Evrope, Vučić je rekao da je u njemu bilo mnogo više pozitivnih stvari i da je bilo pohvala na račun ponašanja države u izbornom danu i u toku izbornog procesa.

Dodao je da je sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom razgovarao o najavi prištinskih vlasti o ukidanju platnog prometa sa Srbijom.

“Narednih dana nastavićemo konsultacije po tom pitanju”, rekao je Vučić.