„Čekam da pokažu prvu zemlju koja će ih priznati ili da potpišu da žele da udju u neku medjunarodnu organizaciju. Tog dana će dobiti nekoliko razglednica iz Beograda i drugih zemalja širom sveta na kojima će da piše koga priznaju a koga ne“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obeležavanja početka radova na deonici pruge Beograd-Budimpešta od Novog Sada do Kelebije.

Komentarišući navode da će Španija otvoriti kancelariju u Prištini, Vučić je rekao da je „gotovo apsolutno“ siguran da Madrid neće menjati stav kada je u pitanju status Kosova.

„Razgovarao sam nedavno u Glazgovu sa španskim premijerom Sančezom, pre toga i sa njihovim kraljem u Abu Dabiju i na još par mesta. Gotovo sam apsolutno siguran u naše španske prijatelje da će ostati čvrsti u poštovanju medjunarodnog prava“, rekao je predsednik Srbije.

Demantovao je navode sarajevskih medija da će na predstojeći sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ići u društvu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

„Ja ću se možda sutra ili prekosutra videti sa gospodinom Dodikom u Beogradu ali sigurno ne idemo zajedno u Rusiju. On predstavlja drugu zemlju“, kazao je Vučić.

//