On je dodao da je poruku o zajedničkom suživotu i otvaranju dijaloga između Srba i Bošnjaka “100 puta ponovio u Beogradu, Sarajevu, Banja Luci i Novom Pazaru i da je neophodno da je shvate usijane glave na obe strane”.

“Moramo da sačuvamo mir i stabilnost, ne slušajte ludilo koje bi da nas vrati u prošlost, ne slušajte one koji bi da se, bez ikakvog razloga, sukobljavamo. Ne trebaju nam prazne, već dece pune kuće, moderne bolnice i fabrike pune radnika koje samo mi možemo da obezbedimo”, kazao je Vučić.

Lider naprednjaka je obraćajući se Bošnjacima rekao da im je “svojim delima i izjavama u prethodne dve godine dokazao da podjednako brine o svim građanima Srbije”.

“Svi ljudi su nam isti i mi ne pravimo razliku, jednako poštujemo Petrovu crkvu i Altun-alem džamiju. Prema vama sam se odnosio kao prema Srbima u Beogradu ili bilo kom drugom gradu. Mi se ponosimo različitostima, zato nam je Novi Pazar važan i zbog zajedničke budućnosti Srba i Bošnjaka u ovom gradu je neophodno da imate više fabrika”, istakao je Vučić.

On je dodao da je Srbima i Bošnjacima uvek lakše da budu protiv, ali ih je pozvao da na predstojećim izborima budu za pristojnu Srbiju i Novi Pazar, kao i modernu politiku koju oni nude.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić pozvao je Novopazarce da na izborima podrže koaliciju na čijem je čelu Vučić, jer on insistira na dijalogu Bošnjaka i Srba, kao ključnom elementu za stabilnost čitavog Balkana.

Ljajić je naglasio da je rešenje svih problema koje imaju Bošnjaci Sandžaka u stalnoj komunikaciji i saradnji sa Beogradom.

“Ovo je naša država i ne smatramo da je iko više voli od nas, zato želimo da ona nastavi ono što je Vučić započeo, da gradimo Novi Pazar, da stvaramo ovde, da pravimo puteve i škole. To je politika koju mi ovde vodimo i za koju tražimo vaš glas. Verujte onom što vidite i što je urađeno u prethodnom periodu, a ne obećanjima”, rekao je Ljajić.

On je dodao da se SDPS zalaže da Novi Pazar bude grad u kome Bošnjaci i Srbi žive i živeće zajedno.

“Nećemo podeljeni već multietnički grad. U ovoj kampanji nismo izgovorili ni jednu ružnu reč protiv onih koji godinama ovde u Sandžaku i Pazaru šire mržnju, e zato mi pobedjujemo, jer će pobediti pristojni, kulturni i civilizovani Novi Pazar”, istakao je Ljajić.

A. Bajrović/N. Kočović