“Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž” – napisao je Vučič na društvenim mrežama i dodao da “Srbija ima veoma korektne odnose s Rusijom”, te da prilikom posete Gruška nije pokušao da razgovara s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je objavio i naslovnu stranu lista “Nova”  gde se, kako piše na sajtu Nova.rs, može pročitati o poseti Gruška u ponedeljak i utorak, 1. i 2,. jula, “koji je napustio Srbiju ubrzo nakon susreta sa Vučićem nezadovoljan epilogom sastanka na Andrićevom vencu”.

Po tekstu koji je već danas objavljen na portalu Nova.rs, “izvor iz vrha vlasti” je rekao da je gost iz Moskve otkazao ranije dogovorene obaveze u Beogradu, a povod za takvu odluku je bio Vučićev odgovor na pitanje kako oružje iz Srbije završava na ukrajinskom frontu.

Po rečima neimenovanog izvora “Nove” iz “vrha vlasti”, gost iz Rusije nije prihvatio argumentaciju da Srbija nema uticaj na to gde će njeno oružje da završi nakon što ga proda.

“Vučić je tri puta zvao Putina, ali on nije hteo da mu se javi. To je jedna vrsta poruke i svi je vrlo dobro razumeju”, naveo je  sagovornik “Nove”.

Vučić je na Fesjbuku i Instragramu napisao da “želi da obavesti građane da Srbija ima veoma korektne odnose s Ruskom federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram s Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći rusofili. Toliko o principima”.

U objavi je pitao autore teksta “Nove” kada je i preko koga on izrazio želju da razgovara s ruskim predsednikom, te dodao da očekuje odgovor.

“A pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju. Ne meni, već građanima koje su obmanuli”, naveo je predsednik Srbije.

Napomenuo je: “Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan”.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *