“Za Srbiju postoje, u skladu sa međunarodnim zakonima, takozvani dozvoljeni korisnici i samo takvim zemljama Srbija može da izvozi. Mi smo sve uradili u skladu sa zakonom, čisti smo kao suza”, rekao je Vučić u Dohi, gde učestvuje na konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

On je povodom navoda da je oružje u Ukrajinu iz Srbije izvezeno preko Turske, rekao da se Srbija “dodatno zaštitila” znajući da postoji mogućnost da deo robe negde drugde završi.

“Mi smo dodali da je nemoguće izvoziti municiju koju smo mi dali Turskoj bez naše saglasnosti”, rekao je Vučić uz konstataciju da Srbija “nikog nije naterala da ratuje”.

Upitan o Kosovu on je ponovio da će se Srbija “suočavati sa ne lakim pritiscima” i da je “i po tom pitanju bilo bezbroj laži, neistina prethodnih dana”.

“Mnogi su bili strašno nervozni, ljuti, nadajući se da ću ja nešto da potpišem i da će moći da kažu da je Srbija izgubila, mada nikad nisu bili zabrinuti za Srbiju već samo za svoje fotelje i mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase, za koju nisu zaslužni”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, takvi govore da je danas situacija drugačija – kažu 26 ili 27 zemalja je povuklo priznanje, hvale se svim onim što je on uradio a oni nisu nikad.

“U njihovo vreme nijedna zamlja nije povukla priznanje Kosova. I sad slušamo te ljude koji nam sole pamet pozivajući se na rezultate koje smo mi stvorili. Vi se onda pitate koji je ovde lud”, rekao je Vučić.