“Nikakvih pomeranja, nikakvih novih akcija i delovanja Rio Tinta u budućnosti neće biti dok o tome sami izmedju sebe ne budemo na bilo koji način razgovarali. A kada će to biti, daleko je to vreme pošto nikakve studije nismo dobili”, rekao je Vučić

Predsednik je naveo da ne vidi smisao protesta “ni danas ni za mesec ni za šest meseci”.

Vučić je naveo da su zahtevi blokada ispunjeni, a da mu je žao što su “morali da izmišljaju njegove izjave da bi nekoga pozvali na neke proteste”.

Prema njegovim rečima, država je uradila svoj deo posla prihvatanjem zahteva a nastavak protesta je ocenio kao političku igru opozicionih grupacija.

“Sve što ne ugrožava bezbednost ljudi, nemam ništa protiv”, rekao je Vučić i dodao da mu protesti ne smetaju ni u političkom smislu.

“Ništa ne izaziva bes ljudi više nego kada ga zaustavite u njegovom slobodnom kretanju i narušavanju njegovih ustavnih prava”, kazao je predsednik.
Vučić: Dobio sam informacije o nestalom mladiću, detalje će izneti policija

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je jutros dobio informacije o nestalom mladiću iz Splita, a da će policija izneti detalje.
“Jutros sam dobio informacije i sad čekam nove. Sad tu ima detalja, ali bez veze mi je da govorim detalje, to će policija da vam saopštava. Suštinski nemamo rešenje još uvek”, rekao je Vučić novinarima u Pančevu.
U novogodišnjoj noći izgubio se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu (27), a policija je saopštila da intenzivno traga za njim.