Vučić je u Tehničko-putničkoj stanici Zemun, na predstavljanju novog kineskog brzog voza, najavio da će u sklopu Svesrpskog sabora, svaki član Vlade Srbije primiti ministra partnera iz Republike Srpske i da će formalno biti uspostavljenja saradnja muzeja, pozorišta, sportskih klubova iz Srbije i RS.

“Sabor je velika manifestacija kojom želimo da pokažemo jedinstvo u opredeljenju da ne krijemo pripadnost istom narodu, u očuvanju našeg pisma, kulture, tradicije, u daljem ekonomskom i političkom povezivanju, poštovanju Dejtonskog sporazuma što se tiče Republike Srpske i vojne neutralnosti što se tiče i Srbije i RS”, rekao je predsednik.

Najavio je da će Srbija uplatiti 10 miliona evra za izgradnju puta Bijeljina – Sremska Rača.

“To je za nas važna komunikacija sa Semberijom i celom Republikom Srpskom. Konačno ćemo doneti i odluku dveju vlada o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini, da sa priče pređemo na konkretna dela”, rekao je Vučić u Zemunu.

Istakao je da su izbori za njega “završeni” i da “nema snage” da se bavi kalkulacijama ko će posle izbora formirati vlast u pojedinim lokalnim samoupravama u Srbiji.

“Za mene su izbori završeni, posao je na državnim organima i institucijama, a ko će kako da formira vlast…Rekao sam i jednima i drugima šta mislim da je najbolje i da vode računa o narodu. Nemam snage da to pratim”, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je kazao da je “obavešten” da su predstavnici opozicije u Nišu i u opštinama Novi Beograd i Vračar “pregledali listiće i da je svuda onako kako je napisano” i da su “prihvaćene korekcije zapisnika”.

“Nije opozicija u Nišu dobila veliki broj glasova nego su građani iskazali nezadovoljstvo kroz glasove za grupe građana koje ne žele da se vezuju za vlast ili opoziciju. Zato je važno da se sagledaju neodgovornosti za sprovođenje dobre politike, jer je Niš imao najveću stopu rasta plata i rekao bih najveća ulaganja u prethodnih 10 godina. Moraju unutar partije da rešavaju probleme, ali i da razgovaraju s onima koji su dobili poverenje građana, a koje nije beznačajno”, rekao je Vučić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *