“Kada kažem ubedljivu pobedu, verujem da će lista ‘Srbija ne sme da stane’ biti blizu apsolutne većine, ili će imati apsolutnu većinu. Mislim da je to važan uslov da bi Srbija nastavila putem prosperiteta”, rekao je Vučić novinarima ispred vrtića “Tesla – Nauka za život” nakon glasanja.

Ponovio je da će, ukoliko lista “Srbija ne sme da stane” čiji je nosilac izgubi na republičkim izborima, sesti sa svima i razgovarati o “terminu za nove predsedničke izbore”.

Dodao je da se nada da će se svi akteri izborne utakmice ponašati na racionalan, odgovoran i ozbiljan način, ali da nije siguran da će se to desiti.

Prema njegovim rečima, u pojedinim medijima je “brutalno” kršena izborna tišina, kao i tokom ranijih izbora.

“To je uvek izraz nemoći i pokušaj da uvek nekoga drugog okrivite i za sopstvene neuspehe. Naslušaćemo se toga danas i narednih dana. Na kraju, rezultat će biti onakav kakav narod želi”, rekao je Vučić.

Upitan sa kim bi lista “Srbija ne sme da stane” mogla da sarađuje nakon izbora, a sa kim sigurno ne, Vučić je kazao da nema potrebe za pričom ko je protiv koga.

“Verujem da su ljudi prepoznali i uveren sam da ona politika koja je garant nastavka uspeha i progresa Srbije, to je politika čiste ‘Srbija ne sme da stane'”, naveo je on.

Na pitanje da li će sa Srpskom radikalnom strankom ići u koaliciju i na republikom, kao i na nivou Beograda, kazao je da te koalicije neće biti.

“Nećemo, to smo već rekli. Ovi drugi žele da imaju ljotićevce u koaliciji, mi nećemo”, rekao je Vučić.

Govoreći o Srbima sa Kosova i Metohije kojima Priština nije dozvolila da glasaju, već svoje biračko pravo moraju da iskoriste u centralnoj Srbiji, Vučić je naveo da su jutros bile gužve na svim mestima gde oni glasaju.

“Neće biti lako, niti je bilo, niti želim da dajem lažna obećanja bilo kome, ali ponašaćemo se odgovorno i čuvaćemo svoju teritoriju”, naveo je Vučić.