“Čestitam vam na najboljem sportskom rezultatu koji je jedan timski sport ikada napravio. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta za redom osvajao olimpijske medalje, tri puta na evropskom i dva puta na svetskom prvenstvu. Prosto nema takvih kolektiva u Srbiji u istoriji”, rekao je Vučić na prijemu.

Vučić je rekao da su i košarkaši i košarkašice i vaterpolisti imali ogromne uspehe i da su ih ljudi slavili sa razlogom ali da su upravo odbojkašice donele najviše radosti i uspeha.

“Neverovatno je igrati svaku utakmicu na pobedu, pobediti dva velika protivnika – Poljsku i Ameriku… To je fascinantan rezultat i ogromna mentalna snaga i fizička pripremljenost”, rekao je on.

Predsednik je najavio da će do 2025. godine biti dovršen Nacionalni odbojkaški centar a da će do kraja godine biti uplaćeno 180 miliona dinara iz budžeta za razvoj tog sporta.

On je naveo da će novac biti raspodeljen u prvoj i drugoj muškoj i ženskoj ligi, kako bi što više klubova videlo brigu države za taj sport.

Vučić je ocenio da je šteta što utakmice Svetskog prvenstva u odbojci nisu prenošene na Javnom servisu ali je naveo da je i tako čitava nacija bila uz odbojkašice.

Prema njegovim rečima, osim novca koji je obezbedila država, odbojkašice će moći da raspodele i sredstva koja će stići od banke Poštanska štedionica i od kineske kompanije Zidjin, ali nije želeo da kaže o kolikim sredstvima je reč.

“Kada bi mogli da donesete zlato sa Olimpijskih igara u Parizu, onda bi bili presrećni i niko više ne bi ponovio vaš uspeh”, rekao je on.

Kapitenka odbojkaške reprezentacije Srbije Tijana Bošković je zahvalila u ime ekipe na pomoći i rekla da je svima bila velika čast da igraju za svoju zemlju.

“Podrška nam je značila i daćemo sve od sebe da se sa medaljama vratimo i sa narednih takmičenja”, rekla je ona i predsedniku uručila dres reprezentacije sa potpisima igračica.