Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas brojnim gradjanima u Novom Pazaru  da je spreman da razgovara sa svim Bošnjacima u Srbiji, ali i regionu.

On je na postavljaju kamena temeljca za Dijagnostički centar u ovom gradu rekao da Srbi i Bošnjaci vekovima žive zajedno i da će tako biti i ubuduće, jer mržnja nigde ne vodi.

“Spreman sam da razgovaram sa svim Bošnjacima, sa onima u Sarajevu i Pazaru, da otvorimo pravi dijalog, da ne bude sukoba i da gradimo zajedničke domove, kao i da razmišljamo o zajedničkoj budućnosti. Ne delim ljude na Srbe i Bošnjake, a moj posao je da rešavam probleme i da poboljšam život običnih ljudi“, rekao je Vučić.

On je obećao da je u naredne dve godine ovaj deo Srbije dobiti više nego u prethodnih 30 godina, a Novopazarce je zamolio da budu strpljivi i da veruju u Vladu Srbije.

„Samo zajedničkim snagama možemo od Pazara napraviti bogatiji i lepši grad, a od Srbije najlepšu i najbolju moguću zemlju, koja će imati dobre odnose sa zemljama u regionu, koja će poštovati sve razlike i time se hvaliti. Zato je Pazar bogatstvo, a ne problem Srbije“, rekao je Vučić.

Njega su ranije danas odbornici Skupštine Novog Pazara imenovali za počasnog gradjanina ovog grada.

A.Bajrović

foto S.Župljanin