Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Blacu da bi državu podizanje premije za mleko za jedan dinar po litru državu koštalo 8,5 miliona evra.

On je obilazeći mlekaru “Lazar” u tom mestu, rekao da je u dilemi da li da se podigne premija za mleko ili štiti domaće tržište prelevmanima, rekao da kada bi se uveli prelevmani da bi se predstavnici EU odmah žalili njemu.

“Ako bi podigli premiju za mleko za jedan dinar po litru, sa sedam na osam dinara to bi državu koštalo 8,5 miliona evra”, rekao je Vučić.

Dodao je da ako bi se premija podigla za dva dinara da bi za tu podršku proizvodjačima mleka trebalo dati 17 miliona evra.

“To bi nas mnogo koštalo, zato je možda bolje štititi tržište”, rekao je Vučić.

Vučić: Od septembra obnova puta Merošina-Prokuplje-Kuršumlija

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da u septembru počinje rekonstrukcija puta Merošina – Prokuplje – Kuršumlija, koja bi trebalo da bude završena u roku od godinu i četiri meseca, odnosno do kraja 2022. godine.

“Radi se o rekonstrukciji posojećeg državnog puta, koji će biti proširen i presvučen novim asfaltom”, kazao je Vučić tokom posete Prokuplju i dodao da će obnovljeni put moći da služi “bez bilo kakvih popravki narednih 20 godina”.

Dodao je i da autoput Niš – Merdare počinje da se gradi “izmedju kraja septembra i početka novembra” i to prva deonica od 5,5 kilometara.

Objasnio je da teren u tom delu Srbije otežava gradnju zbog čega će 77 kilometara tog autoputa koštati 255 miliona evra, od čega če EU dati 40 miliona evra.

Precizirao je da će put imati 85 mostova, kao i 35 tunela ukupne dužine 18 kilometara.

Vučić je najavio i da će do Prokuplja doći gasovod, koji će biti važan za industrijsku zonu Hisar, što će koštati 36 miliona evra.

Dodao je da će se u Prokuplju graditi i fekalna kanalizacija, kao i tri fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Predsednik Srbije danas obilazi Prokuplje, Blace i Brus.