Vučić je na mitingu Srpske napredne stranke “Srbija nade” ispred Doma Narodne skupštine Srbije, rekao da je država preduzela više uspešnih mera protiv nasilja, a da je jedna od njih to što će biti ukinuti rijaliti programi na jednoj televiziji.

Kazao je da je do sada u akciji dobrovoljne predaje oružja predato “više od 50.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava”, kao i da su uvedeni policajci “u škole gotovo svuda”.

“Još mnogo toga ćemo morati da preduzmemo da bi se deca, roditelji i nastavnici osećali sigurno”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će svi političari koji su nedeljama šetali na skupu “Srbija protiv nasilja” u Beogradu “ući u anale beščašća jer su zloupotrebili najveću tragediju našeg naroda”.

“Ti političari zaslužuju samo prezir. Pozivam te političare, o kojima mislim sve najgore, da razgovaramo, nisu autoputevi mesto gde se problemi rešavaju. Pozivam vas na dijalog, pozivam na razgovore, ali prelaznih vlada neće biti. Dok sam živ neću to potpisati, vlast će se birati na izborima i nema dalje razgovora o tome nikakvih”, rekao je Vučić.

On je optužio političare iz opozicije koji su pozvali na proteste protiv nasilja posle dva masovna ubistva početkom maja u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 18, a ranjeno 20, da im je sve vreme jedina želja kako da sruše njega i Vladu Srbije.

“Te političare nisu interesovala ni deca, ni Srbija, ni Kosovo i Metohija”, rekao je Vučić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *