On je pozvao Morisona da prestane sa „iživljavanjem nad teniserom, njegovom porodicom i nad celom jednom slobodarskom i ponositom nacijom“.

„Je l’ je to potrebno da biste dobili neke izbore i da se dodvorite svojoj javnosti“, upitao je Vučić.

On je u obraćanju gradjanima Srbije, naveo da „smo suočeni sa mnogo problema, sa pritiscima iz dela sveta i regiona“ ali da su pritisci na Novaka Djokovića, državljanina Srbije iz „nama nepoznatih razloga“ postigli nemoguće razmere zbog kojih je morao da se oglasi.

Vučić je izrazio čudjenje pre svega zbog činjenice da takve odluke mogu da donose izvršni organi vlasti posle odluka suda.

„Neretko nam drže pridike šta je vladavina prava. Možete da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništava odluke sudija, važećih pravosudnih organa. Ali time su nam samo pokazali možda kako donekle izgleda nezavisno pravosudje,ali pre svega kako izgleda nebitno pravosudje, jer sva vlast je u rukama izvršnih organa“, rekao je Vučić.

Poručio je da će se Srbija boriti za Djokovića i da to što će ga australijske vlasti „maltretirati dan-dva ili pet neće promeniti sud našeg naroda o narodu Australije, ali i o Novaku Djokoviću“.