Vučić je na Instagramu napisao da sa ruskim ambasadorom razgovarao o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i “ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju”.

“Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak”, napisao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je ambasadoru rekao da je za Srbiju od “vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu”, čemu ne doprinose “samovoljni potezi Prištine i inicijative poput Nacrta rezolucije Generalne skupštine UN o Srebrenici”.

“Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije”, piše u objavi predsednika Srbije.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *