Teni je kopredsedavajuća srpskim kokusom u Kongresu SAD i članica Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma.

Vučić, koji u Njujorku boravi povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine UN, kongresmenki zahvalio je na posvećenosti u radu srpskog kokusa, koji dodatno jača bilateralne odnose Srbije i SAD, doprinoseći, pritom, boljem ugledu Srbije u SAD, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno iz službe predsednika Srbije za saradnju s medijima, on je dodao da ima dosta prostora za unapređenje saradnje dve zemalje, kao i velikih, zasad delimično iskorišćenih potencijala.

Pozdravio je podršku SAD evropskom putu Srbije i poručio da se nada da će ta zemlja dati podsticaj daljim naporima Srbije u pronalaženju održivog dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

Kongresmenka Teni je istakla važnost srpskog kokusa u jačanju interesa za Srbiju u Kongresu SAD i podržala stav Srbije usmeren ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i politiku razgovora, jedinog pravog puta za rešavanje svih otvorenih pitanja, dodaje se saopštenju.

Ona je izrazila podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“ i najavila posetu kongresne delegacije Beogradu krajem ove Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.