Vučić je rekao da je na sednici Predsedništva SNS razgovarano „o svim važnim temama, od stanja na Kosovu i Metohiji do izbora mandatara“.

„Izbor za mandatara u skladu sa Ustavom Republike Srbije ne mogu da danas saopštim. Danas znam ko će biti mandatar, saopštiću to kao predsednik Srbije jer to ne mogu da radim kao predsednik političke stranke“, rekao je Vučić.

Dodao je da će ime novog mandatara saopštiti „ili petak poslepodne ili u subotu jutro“, kao i da su na sednici Predsedništva „postojala mišljenja sva tri moguća kandidata“.

Vučić je naglasio da će i aktuelna premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević biti deo nove vlade Srbije, ponavljajući da će se više znati, odnosno ko će biti mandatar, u petak ili subotu.

„Na novu vladu nećemo čekati dugo – dve tri nedelje od kada mandatar bude izabran“, kazao je Vučić.

On je naveo da članovi Predsedništva SNS nisu želeli da se glasanjem izjašnjavaju i dele oko Brnabić i Vučevića, već da će podržati odluku koju on, kao predsednik Republike, donese.

Najavio je da će biće „mnogo promena u vladi“ i da će biti vanstranački orijentisanih ličnosti.

Govoreći i sednici, Vučić je naveo da je bilo onih članova koji su tražili da neko van SNS bude mandatar, ali da je „ogroman broj ljudi je bio za to da mandatar bude jedan od naših kandidata“.

Dodao je i da će u roku od 48 sati imati odgovore oko najavljenog Evroprajda i „svega drugog“, navodeći da je vlada sagledala izveštaje.

„Očigledno da je ova nedelja – nedelja odluka“, kazao je Vučić.