„Razgovarao sam sa ambasadorom Hilom o aktuelnim temama, ali i o predstojećoj poseti Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine UN i brojnim sastancima koje ću tom prilikom imati sa visokim zvaničnicima američke administracije“, piše na profilu budućnostsrbijeav.

Iz Predsedništva je saopšteno da je Vučić sa Hilom razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i aktuelnim geopolitičkim pitanjima, pogotovo u svetlu situacije nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, kao i predstojeće posete Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija.

„Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama, kao i otvaranju novih oblasti saradnje u kojima postoje veliki, ali nedovoljno iskorišćeni potencijali“, navodi se u saopštenju.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik Vučić je naglasio da očekuje podršku SAD u svim naporima Srbije usmerenim na nastavak dijaloga sa Prištinom, budući da je razgovor jedini pravi put za rešavanje svih otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora, navedeno je u saopštenju.

Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Hilom ponovio poziciju Srbije usmerenu na očuvanje mira i stabilnosti u regionu, budući da se Srbija svojom doslednom i ozbiljnom politikom pozicionirala kao pouzdan i odgovoran partner, posvećen političkom dijalogu i daljem razvoju regionalnih odnosa u svim oblastima.

Ambasador Hil je istakao da će SAD sa partnerima iz Evropske unije nastaviti da se zalažu za dijalog koji će doneti rezultate i ponovio podršku SAD evropskim integracijama Srbije i zemljama regiona. 

 

Predsednik Srbije je u razgovoru istakao da će i tokom predstojeće posete Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja skupštine UN, razgovarati o unapređenju saradnje sa SAD i na brojnim sastancima koje će tom prilikom imati sa visokim zvaničnicima američke administracije.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.