“Hvala na gostoprimstvu i izuzetnom dočeku. U Kini se zaista osećam kao kod kuće. Kao i prošlog puta kada smo se sastali, i ovoga puta ću moći mnogo da naučim od vas”, napisao je na Instagramu Vučić, koji je na čelu delegacije Srbije na trećem forumu “Pojas i put”.

“Posebno se radujem sastanku sa predsednikom Kine, jer je to prilika da iskažemo zahvalnost ne samo za prijateljstvo, već i za svu podršku koju Kina daje srpskoj strani na svakom planu”, dodao je.

Vučić je na početku posete Kini rekao da će sporazum dve zemlje o slobodnoj trgovini stupiti na snagu do maja ili juna naredne godine i ukazao na njegov veliki značaj za srpsku privredu.

U Kini sa Vučićem su i brojni ministri u Vladi Srbije – Ivica Dačić, Miloš Vučević, Bratislav Gašić, Siniša Mali, Goran Vesić, Tomislav Momirović, Maja Gojković, Jelena Tanasković i Mihailo Jovanović, kao i direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić.

Oni će učestvovati na forumu “Pojas i put”, na čijim će marginama Vučić imati susrete sa brojnim zvaničnicima zemalja učesnica.

Na Forumu se očekuje učešće zvaničnika iz 130 zemalja, među kojima su i predsednici Rusije, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.