„SNS me je danas obavestila da već imaju većinu u skupštini od 130 do 160 poslanika, ja sam zamolio da me, kad završe razgovore, obaveste o tome da bih mogao po svojim ustavnim ovlašćenjima poverim mandat licu koje predloži Srpska napredna stranka“, rekao je Vučić nakon konsultacija o novoj vladi.

Vučić je rekao da je dosadašnja saradnja Socijalističke partije Srbije i SNS-a uspešno ocenjena, razgovori SNS sa SPS-om se nastavljaju, ali da on čeka da ga najveća partija obavesti o većini.

On je dodao da će mandatara odrediti kada bude konstituiana Skupština Srbije najkasnije 24 sata od kad bude dobio uverenja o vladajućoj većini.

Vučić je rekao da je prethodnih dana obavio razgovore sa 11 izbornih lista i da su sastanci bili konstruktivni.

Dodao je da su predstavnici albanskih partija rekli da žele integraciju na regionalnom nivou, ali ne i učešće u republičkoj vlasti.

Savez vojvodjanskih Madjara nastavlja saradnju sa vlastima, kao i lista „Muftijin amanet, a dobar razgovor bio je i sa hrvatskom manjinom.

Dodao je da su Zavetnici, Dveri i nova DSS uglavnom insistirali na pitanju Kosova, i da će oni biti opozicija kao i lista koju je predvodila Marinika Tepić, dok je u vezi sa angažmanom Pokreta obnove kraljevine Srbije ostao neodredjen.