Vučić je, u Prihvatnom centru u kome je smešteno 67 osoba, poželeo svima da dočekaju mir i da mogu da se vrate kući, te naveo da ko god bude želeo uvek može da živi i radi u Srbiji.

Naglasio je da je strašno važno da deca iz Ukrajine u Srbiji imaju normalno i pristojno detinjstvo, a stariji da mogu da žive život dostojan čoveka.

„Ovde se osećajte kao kod svoje kuće, a obezbedili smo i dodatnu pomoć (za Prihvatni centar u Vranju)“, rekao je on.

Izrazio je spremnost i za pružanje medicinske pomoći.

„Ako bude bilo potrebno, mi smo spremni na svaki način da pomognemo, da primimo i mnoge ljude sa teritorije Ukrajine i da u budućnosti pružimo i medicinsku pomoć i sve što možemo, da pomognemo i bolesnim i ranjenim i povredjenim, svima dakle“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, Srbija je spremna da, ako bude trebalo, ponudi i zdravstvene kapacite za lečenje ljudi.

Vučić je rekao i da gradjani Srbije odlično razumeju izbeglice iz Ukrajine.

„Nadam se da ste osetili i srce dobrih domaćina i da vidite koliko vas i volimo i koliko razumemo vašu tešku sudbinu jer smo i mi kao narod mnogo puta prolazili kroz izbeglištva, teške muke i veliku patnju“, rekao je on.

Ambasador Ukrajine u Beogradu Volodimir Tolkač zahvalio se srpskim vlastima i narodu na gostoprimstvu i brizi za gradjane Ukrajine.
Vučić: Razgovori o formiranju Vlade čim se formira parlament

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u razgovore o formiranju nove Vlade ući „čim se formira parlament“.
„Nadam se da će sad konačno da završe sve procedure. Kad budemo imali konačan spisak poslaničkih grupa ili lista koje su ušle u parlament onda ću nosioce tih lista pozivati na razgovore u cilju što bržeg obavljanja razgovora i formiranja Vlade“, rekao je Vučić u Vranju gde je obišao Centar za azil u kom su smeštene izbeglice iz Ukrajine.
Upitan da li će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova dovesti do novih pritisaka na Srbiju, Vučić je rekao da treba sačekati da se vidi kako će ta poseta da se odigra.
„Moguće je da sve bude u redu, a moguće i da ne bude. Da li je zakazano sve, zakazano je sve. I kad će se sastati sa Selakovićem, gde sam ja na večeri, gde je poseta groblju“, kazao je Vučić.
Komentrišući odluku kosovskih vlasti da zabrane sveštenicima SPC da na Spasovdan održe liturgiju u crkvi Hrista spasa u Prištini, predsednik Srbije ocenio je da je u pitanju „bahatost i arogancija“.
„To govori o njima, ali nažalost, nikad neće naići na osudu onoga što mi eufemizmom nazivamo medjunarodnom zajednicom. Sve što se učini protiv Srba nikad nije problem, a obrnuto je smrtni greh, ali na to smo već navikli“, naveo je Vučić.