„Verujem da ćemo uspešno obaviti posao oko formiranja vlade, u korist gradjana i njihovom najboljem interesu“, rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je istakao da je dobro da su u rukovodstvo skupštine Srbije došli mladji članovi Srpske napredne stranke na koju su se, naveo, svi ustremili.

„Dobro je da je došlo do dovodjenja neke nove generacije koja bi trebalo da vodi Srbiju u narednim godinama i decenijama“, rekao je Vučić.

Vučić: Čuvamo mir, jačamo armiju, ekonomija gura dobro, nikad toliko gradjana nije otišlo na odmor

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija da „čuva mir ali će nastaviti da snaži svoju armiju, na ozbiljan i odgovoran način, kako niko ne bi mogao da joj preti“.

„Jačaćemo i našu ekonomiju, živećemo bolje, Srbija će biti još uspešnija. Uspećemo, za to nam je potrebno jedinstvo, da dobro razumemo svoju poziciju i da se borimo i radimo. I uveren sam da ćemo uspeti“, rekao je Vučić, za Radio televiziju Srbije (RTS).

Na konstataciju da je za skupštinskom govornicom neko rekao da Srbija nikad nije bila u ekonomski goroj situaciji, odgovorio je da poštuje parlament ali da zbog obaveza nije stigao da gleda sednicu, „čak ni onaj skandal pri verifikaciji mandata što je neko uradio što niko nije nikad“.

On je istakao da „morate biti specifičan slučaj“ pa da izgovorite da nikad nije bilo ekonomski gore jer je „Srbija u prethodne dve godina zemlja sa najvećom stopom rasta u celoj Evropi“.

„Povećavaju se plate i penzije, otvaraćemo mnoge nove fabrike u septembru i oktobru. Srbija, što se tiče ekonomije, gura dobro, bolje gotovo od svih“, rekao je Vučić, dodajući da o tome govori to što nikad veći broj gradjana nije otišao na godišnji odmor.

Vučić: Odgovor Srbije bi bio drugačiji nego ranije ako bi bila napadnuta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras povodom tenzija na severu Kosova da je zemlja bila „na korak od katastrofe“ i upozorio da bi odgovor Srbije bio drugačiji nego ranije ako bi bila napadnuta.

Vučić je za RTS rekao da će vlasti Srbije „čuvati mir i moliti za mir“, ali da „neće nikoga pustiti da tuče“ srpski narod.

„Nisam ja ni (Slobodan) Milošević ni (Boris) Tadić, nisam naučio da gubim, nikada nikome nisam pretio. Ništa nismo uradili, pokušate li da napravite od Srbije nešto što ste već radili u prošlosti, suočićete se sa drugačijim odgovorom“, kazao je Vučić, komentarišući navode da je NATO u nedelju uveče zapretio Beogradu intervencijom.

Upitan da li je tačno da je NATO zapretio Beogradu da će intervenisati ako se Srbija usudi da napadne Kosovo, što je kazao italijanski vojni stručnjak Tomas Tajner, Vučić je rekao da je „najteže sačuvati razum kad imate posla sa budalama“.

„Najteže je sačuvati razum kad imate posla sa budalama, a taj Tajner je jedna od najvećih. Osim što je sve slagao, cela priča mu je potpuno besmislena. Srbiji niko nije pretio, a scenario koji je taj nesrećnik izmislio je za malu decu“, naveo je Vučić.

On je rekao da povodom „priča da će Srbiju da pobede za nekoliko sati, veruje da nikome takvo nešto ne pada na pamet“ i dodao da će sutra razgovarati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Vučić je kazao da je Brisel pozvao Beograd i Prištinu na dijalog 18. avgusta i dodao da će se odazvati, ali da „ne zna više o čemu može“ da razgovara.

„Sve je potpuno iscrpljeno, i više ne znate šta je to što možete da uradite. Otići ću, ali ne očekujem ništa, ko god misli da je sa (premijerom Kosova Aljbinom) Kurtijem moguće sačuvati mir, taj mnogo greši“, naveo je Vučić.

On je rekao i da Kurti i njegova vlada „dobiju podršku Kvinte svaki put kada nekim potezima dovedu do nemira i do ivice otvorenog sukoba“.

„Kurti se pojavi pred predstavnicima Kvinte, kaže im da će da se bori protiv mafije i kriminala. Onda mu oni kažu, da, da, naravno da se boriš protiv ovih koji podižu barikade, protiv mafije i kriminala. Svi Srbi koji bi rekli da Kosovo nije nezavisno, oni su svi mafijaši i kriminalci“, dodao je.

Vučić: Ne pada nam na pamet da ratujemo protiv Bošnjaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da srpskim vlastima ne pada na pamet da vode ratove protiv Bošnjaka i da politika Beograda mora da bude „politika ispružene ruke“ prema bošnjačkom narodu.

Upitan da prokomentariše stav lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da Srbija treba da plati ratnu odštetu Bosni i Hercegovini, Vučić je za RTS rekao da je to njegov „način da dobije glasove“.

„Naša politika mora da bude politika ispružene ruke prema Bošnjacima, imamo mnogo Bošnaka koji žive u Srbiji, a on (Izetbegović) neka priča šta hoće. Mi se za ratove ne spremamo, ne pada nam na pamet da vodimo ratove protiv Bošnjaka“, kazao je Vučić.

Povodom predstojeće godišnjice hrvatske akcije „Oluja“ iz 1995. godine, Vučić je rekao da će Srbija „da tuguje i da obeleži“ egzodus srpskog naroda iz Hrvatske.

„Nisam ljubitelj programa vaše televizije, naročito informativnog dela, ali sam srećan što ćete večeras emitovati film ‘Dara iz Jasenovca’. Dobro je da to ljudi pogledaju po nekoliko puta, molim ih da pogledaju originalni govor Maksa Luburića, da vide kako je on to predviđao šta će da se desi za 50 godina“, naveo je Vučić.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.