Vučić je na predizbornom skupu liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” u novosadskom SPENS-u ocenio da Srbija neće moći da ide napred ako na izborima 17. decembra ne pobedi ta lista.

“Nikad nije bilo važnije i ozbiljnije, nikad nam nije bila potrebna veća odgovornost i to kažem na osnovu svih saznanja kakvi nas pritisci očekuju jer čuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, jer nećemo da se odreknemo onoga što je naše, što je pripadalo i pripadaće Srbiji”, rekao je Vučić.

Ocenio je da će se Srbija u narednom periodu suočiti sa novim pritiscima u vezi uvođenja sankcija Rusiji i po drugim pitanjima.

“Zato nam je potrebna snažna i jedinstvena država. Potrebna nam je jedna politika, jasna, nedvosmislena politika koja ne sme biti politika mržnje prema onima koji drugačije misle”, rekao je Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević ocenio je da su izbori 17. decembra “sudbinski”.

“Četiri dana nas dele od najvažnijih izbora poslednjih decenija, od odluke šta će biti sa Srbijom, sa svima nama, sa našim porodicama. Izbor je nikad jasniji, sve maske su pale. S jedne strane jedna narodna lista ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ protiv svih drugih lista, bez obzira koje su boje”, rekao je Vučević.

Ocenio je da Srbija 17. decembra bira između Vučića i lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

“Nema trećeg, četvrtog ili petog. Hoćete li snažnu Srbiju ili Srbiju koja se stidi sebe, koja se odriče svog porekla, svoje budućnosti? Zato u nedelju svi da izađemo na izbore i glasamo za listu ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, rekao je lider SNS.