Obraćajući se okupljenim gradjanima ispred crkve u tom mestu, Vučić je kazao da je došao da sasluša probleme gradjana i razmotri rešenja, a posebno da razgovara o problemima zbog najave otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio Tinto.

“Tu sam da saslušam svaki vaš problem i primedbu. Na nešto ćemo naći odgovor, na nešto nećemo, ali ću da saslušam sve”, rekao je predsednik.

On je kazao da je pozvao i “one koji su najglasniji u protestu” da dodju da o problemima razgovaraju i dodao da ne zna da li će oni doći nakon što “završe sa blokadama”.

Vučić je tražio da u portu crkve udju “obični ljudi”, navodeći da “neće da razgovara sa opštinskim rukovodstvom”.

Neću ukinuti Zakon o referendumu, Srbiju neće voditi oni koji ne pobede na izborima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće ukinuti Zakon o referendumu, navodeći da Srbiju neće voditi oni koji ne pobede na izborima.

“(Aktivista inicijative Kreni Promeni) Savo Manojlović kaže ako ja ne ukinem Zakon o referendumu, a meni ne pada na pamet da ukidam, već sam ga potpisao. Neće Srbiju voditi ni Rokfeler ni Manojlović, osim ako ne pobede na izborima”, kazao je Vučić novinarima tokom obilaska okoline Loznice.

U više od 50 gradova u Srbiji za danas su najavljene blokade puteva, zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Predsednik će danas posetiti Gornje Nedeljice kod Loznice, gde je u 15.00 zakazan njegov razgovor sa meštanima, kako je kazao, u crkvi u tom mestu.

On je razgovarao sa gradjanima Banje Koviljače i najavio da će to mesto posetiti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kako bi saznao kako da se pomogne poljoprivrednicima u tom kraju.

//