Na početku sednice samostalni poslanik Žika Gojković, podržao je politiku Aleksandra Vučića i pozvao poslanike da iskažu jedinstvo.

Gojković je kritikovao poslanike zbog jučerašnjih incidenata i ocenio da “danas mogu biti zadovoljni samo oni koji mrze Srbiju”.

Robert Kozma iz Zeleno levog kluba rekao je da se Aleksandar Vučić bori za lične interese, a da građani na severu Kosova žive u “strahovladi”.

“Deset godina pregovarate i uvek ispregovarate vaš ostanak na vlasti, a za građane Kosova sve veću i veću neizvesnost”, rekao je Kozma.

U odgovoru, Vučić je rekao da bi Srbija morala da prizna Kosovo, da on nije pregovarao deset godina i optužio Kozmu da je priznanje Kosova “njegova politika”.

Vučić tvrdi da je juče demantovao u činjeničnom smislu 24 laži i istrpeo najgore uvrede, a ponovio je i da nije tačno da je on lično ucenjen te da je ponosan što je 1999. godine bio pod zapadnim sankcijama.

“Niko mi nikada ničim ličnim nije pretio niti ima čime. Oni poveruju u sopstvene laži. Vi pričate besmislice i gluposti” rekao je Vučić i pitao Kozmu “kada je preneo neki lek na Kosovo” kad se brine za narod.

Kaže da je toliko puta pobedio opoziciju da mu je već dosadilo.

“Juče sam čuo stotine uvreda i laži i ne vredi vam, morate da nadjete politiku. Vaše rešenje je da ukinemo strahovladu na severu Kosova i da ode Vučić i SNS”, rekao je Vučić.

Nakon toga, Orlić nije dozvolio Kozmi da odgovori i rekao mu da nema pravo na repliku.