“Uvek je bolje biti za stolom jer kad niste za stolom onda ste na meniju, ovako je dobra prilika da čuvamo interese Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Tirani uoči početka Samita EU – Zapadni Balkan.

Kada je reč o napretku regiona u oblasti evrointegracija, rekao je da nije optimističan već realističan i da je došao u Tiranu da sluša evropske i rgionalne zvaničnike i od njih uči.

Sporazum o smanjenju cena rominga izmedju Zapadnog Balkana i EU, čije potpisivanje je najavljeno tokom samita u Tirani, ocenio je kao važno za gradjane u regionu.

“Verujem da ćemo ovde čuti i nešto o EU strategiji za budućnost i to je najvažnije za sve nas”, rekao je on.

Dodao je da će sa svima imati sastanke, a kao posebne bilateralne sastanake istakao je sastanake sa premijerkom Italije Djordjom Meloni i sa holandskim i belgijskim premijerima Markom Ruteom i Aleksandrom de Kroom.

Vučić na marginama samita u Tirani razgovarao sa evropskim i regionalnim zvaničnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pred početak samita EU-Zapadni Balkan u Tirani sa više evropskih i regionalnih zvaničnika.

Sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen Vučić je razgovarao o aktuelnim pitanjima između Srbije i EU, napisao je on na Instagramu.

Generalnoj sekretarki Saveta za regionalnu saradnju Majlindi Bregu zahvalio je “na podršci za dobijanje jeftinijih usluga u sistemu rominga između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana”.

Vučić je prisustvovao potpisivanju Roming deklaracije mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana.

Sa domaćinom samita, premijerom Albanije Edijem Ramom, Vučić je, kako je naveo na Instagramu, razgovarao o inicijativi Otvoreni Balkan i zajedničkim pitanjima.