On je u obilasku novoizgrađenog stadiona “Kraljevica” u Zaječaru u društvu predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, rekao da će nacionalni stadion u Beogradu biti završen do 1. decembra 2026.

“Uputili smo dopis da se igra finale Lige Evrope kad se izgradi stadion, to će biti na stadionu koji će biti gotov do 1. decembra 2026. To će biti velika stvar, a što se tiče velikih takmičenja potrebna je bolja infrastruktura”, rekao je Vučić.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je naveo da pored Niša i Kragujevca, ostaje da se rekonstruišu beogradski stadioni Partizana i Crvene zvezde koji, kako je rekao, “moraju biti moderniji”.

Vučić boravi u Zaječaru gde obilazi stadion čiji je kapacitet 8.168 mesta, ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara, a izgradnja je započela pre dve i po godine.

Vučić je izjavio prilikom obilaska i otvaranja novoizgrađenog stadiona u Zaječaru da je u planu izgradnja i uređenje Parka imperatora.

On je istakao da je na teritoriji Srbije rođeno 18 ili 19 rimskih careva, da je u blizini grada i arheološko nalazište Feliks Romulijana i da će ovaj park značajno uticati na povećanje broja turista u Zaječaru, ali i celom Zaječarskom okrugu.

Upitan da li će biti ulaganja i infrastrukturu, obnovu pijace, pojedinih ulica u gradu, kanalizacije i zdravstvenog centra, umesto u stadion, jer je to značajnije, predsednik je podvukao da se na nekim od tih projekata već radi.

“Ultrazvuk stiže za desetak dana, magnetna rezonanca u martu, a digitalni mamograf do kraja novembra ili u decembru”, naglasio je Vučić.

Dodao je i da se slaže sa novinarkom da je neophodna rekonstgrukcija pojedinih centralnih ulica u Zaječaru i izgradnja ili rekonstrukcija hotela, ali da nikako ne sme da se omalovažava izgradnja stadiona i parka koja je u planu.

“Naše procene su da će izgradnjom parka biti povećan i broj turista koji će posetiti Zaječar i region. To je jako značajno”, istakao je predsednik.

Naglasio je da će se truditi i da u Zaječar dođe neki od stranih investitora i da su Zaječar, Požarevac, Sombor, Vranje, gradovi koji su prioritetni, kada je dovođenje inverstitora u pitanju.