“Uvek ćete imati ljude koji su protiv promene na bolje, a mi ćemo kroz izgradnju Ekspo centra urediti celu našu zemlju”, izjavio je Vučić danas u Nišu povodom protesta “Marš za Sajam” koji je danas organizovan u Beogradu zbog najavljenog rušenja Sajma i izgradnje Ekspo centra.

“Srećan sam što sam danas video Mikija Manojlovića koji je zadovoljan što ćemo imati priliku da kroz Ekspo centar uredimo celu našu zemlju. Da je izgradimo, da izgradimo još mnogo autoputeva, pruga, da otvorimo još mnogo fabrika, da uredimo taj jedan potpuno nov prostor u Beogradu”, izjavio je Vučić na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, Ekspo centar značiće još jedan grad u gradu.

“Značiće gotovo završetak jedne linije metroa, izgradnju pruge od aerodroma do centra grada, ali i Obrenovca i drugih mesta u okolini Beograda”, izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, oni isti ljudi koji danas demonstriraju, demonstrirali su i protv Beograda na vodi, a danas mnogo više vremena provode tamo nego on.

“Odjednom kao da se nisu nikada borili protiv toga, kao da su mene sprečavali da ih ometam u izgradnji Beograda na vodi. To je licemerno”, istakao je Vučić.

Povodom objava na društvenim mrežama da u Niš retko dolazi i to samo pred izbore i u slučaju rata, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi možda Novosađani mogli da mu prebace jere je u tom gradu bio 15-tak puta, dok je u Nišu kako kaže, bio 60, 70, možda i 80 puta.

“Taj nije čist ko god je to rekao. Ja sam u Nišu više nego kod kuće. Svako malo pa sam ovde. Dojadio sam i bogu i narodu ovde u Nišu. Mislim da svi premijeri i predsednici zajedno od 1945. godine do sada nisu bili ovde, koliko sam ja bio”, naglasio je Vučić na konferenciji za medije.

Dodao je da mu je toliko Niš “nevažan” da je nedavno primio ljude iz Brzog Broda da bi s njima razgovarao oko dalekovoda.

“Ne postoji nijedno mesto u Srbiji u kome sam proveo toliko mnogo vremena kao u Nišu. Ovde smo obeležili naš praznik, Dan srpskog jedinstva. Gledamo da sve što možemo iz Beograda pomerimo u Niš”, izjavio je Vučić.

Kao primer toga naveo je i to što se danas u Nišu sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsednikom Bugarske Rumenom Radevim.