„Mi imamo šećera dovoljno i više nego dovoljno, ali kad god se pojavi tako nešto, uprkos svim teškim okolnostima, neke špekulativne radnje, nečije ideje da odredjuju cenu i naravno i činjenica da imamo najnižu cenu u regionu i šećera i ulja i brašna“, rekao je Vučić.

On je novinarima prilikom obilaska skladišta robnih rezervi u Beogradu, rekao da je „nestašica završena za tri dana“ i da šećera danas ima u većini trgovinskih lanaca. 

Vučić je dodao da je jučerašnja kiša „mnogo značila“ za pšenicu, da bi još dve u junu mnogo značile za kukuruz, ali da je „obezbedjeno dovoljno količina za Srbiju“.

„Dvadesetpet hiljada tona brašna imamo samo u robnim rezervama, mi imamo i druga mesta na kojima možemo da čuvamo. Imamo pšenice u ovom trenutku oko 54.000 tona, i 94.000 tona kukuruza, što imamo samo u robnim rezervama. Neću da govorim šta imamo kod proizvodjača i trgovaca, odakle uvek možemo da otkupimo dodatne količine“, rekao je predsednik.

On je dodao da Srbija ima oko 11,5 miliona litara ulja, 11,4 miliona kilograma pasulja, 11,4 miliona kilograma soli i objasnio da je do sada samo za robne rezerve potrošeno dodatnih 4,3 milijarde dinara.

„Nijedan dan neće biti problema sa snabdevanjem osnovnim životnim namirnicama, ma kako da se veštački izazivaju (nestašice)“, kazao je on.

Vučić je ponovio da su kažnjeni ili uhapšeni svi oni koji su zloupotrebili  poverenje da čuvaju državne robne rezerve.

Vučić: Zakletvu polažem u utorak, 31. maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u utorak, 31. maja, u Skupštini Srbije položiti zakletvu za drugi predsednički mandat.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao danas da će tada imati „kraći govor“ a da će mu cela sedmica, biti posvećena spoljno političkim aktivnostima i aktivnostima oko nabavke energenata.

On je, na aprilskim izborima, osvojio drugi predsednički mandat a zakletvu će položiti pred starim sazivom republičkog parlamenta.

Vučić sutra razgovara sa poslanicom Evropskog parlamenta Fon Kramon

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa sutra sa poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon, saopšteno je iz predsedništva.

Fon Kramon, koja je poslanica Evropskih zelenih, izvestilac je Evropskog parlamenta za Kosovo.

Ona je poslednji put posetila Beograd u oktobru prošle godine, kada je učestvovala na Beogradskom bezbednosnom forumu.