Trofejni trener će biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mladjih kategorija, gde će svojim pobedničkim duhom i neverovatnim iskustvom podići klub na viši nivo, ističe se u saopštenju.

Vujošević je imao bogatu trenersku karijeru, a najuspešniji je bio u Partizanu sa kojim je osvojio 22 trofeja. Za najboljeg trenera Evrolige proglašen je 2009. godine.

„Kroz njegovu školu su prošla velika košarkaška imena koja su obeležila ili i dalje obeležavaju evropsku i svetsku košarku“, dodaje se.

Vujošević je rekao klub ima program stvaranja igrača, što je u njegovom dosadašnjem radu bila specijalnost.

„Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno delo, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije, izjavio da to ipak ne znači da sam rekao poslednju reč kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa zdravstvenim mogućnostima“, naveo je on.

On je rekao da klub ima adekvatne uslove za ostvarenje ambicija i da se nada da će obe strane biti zadovoljne saradnjom.

„Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada su u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mladjim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu“, dodao je Vujošević.