Vukadinović je za agenciju Beta izjavio da predlog o kome su juče pregovarali u Briselu srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, za koji su svetski mediji javili da su prihvatile obe strane, “ima mnogo elemenata koji direktno priznaju i podrazumevaju” nezavisnost Kosova.

“U sporazumu koji su, kako smo čuli a još nije demantovano, prihvatile obe strane, i koji je objavljen na sajtu Evropske komisije, mnogi elementi ukazuju da je to prihvatanje samostalnosti, suverenosti i teritorijalnog integriteta Kosova kao ravnopravnog partnera, ne samo u sklapanju sporazuma nego i u svim međunarodnim relacijama i odnosima”, rekao je Vukadinović.

On je ocenio da vlast u Srbiji “menja temu i tezu umećući u prvi plan priču o Zajednici srpskih opština, da bi prikrila od građana Srbije činjenicu da se složila sa tekstom sporazuma o kom se više neće raspravljati”.

“To što slušamo od ranog jutra, da je to samo ‘predlog’, ‘nacrt’, ne stoji. Iako nije ništa protpisano, prihvaćeno je, tako su preneli svi svetski mediji. Ako nije tako, neka demantuju (visokog predstavnika EU za spoljnju politiku Žozepa) Borela umesto što se svađaju sa opozicijom i medijima”.