“Zemunci su mladi i poletni. Sledi nam važan meč. Ako se budemo borili kao na poslednjih nekoliko utakmica, imamo šansu. Potrebno je da odgovorimo na njihovu agresivnost”, rekao je Vukotić.

Vezanim pobedama protiv Zlatibora u Čajetini i Sloge u Kraljevu, Pazarci su popravili izglede u borbi za opstanak u KLS.

“Uhvatili smo dah, vratili samopouzdanje. Videli smo da možemo da se nosimo sa svima. Dobili smo ‘vetar u leđa’ u završnici prvenstva”, ocenio je Vukotić.

Mladost sa 12 pobeda i 13 poraza ima osmi učinak u Košarkaškoj ligi Srbije, dok je Novi Pazar na 13. mestu sa 8/17.

Novopazarci će pokušati da se revanširaju Zemuncima za poraz u prvom delu sezone (81:85), posle preokreta u finišu u Dvorani Sportske akademije Douš.

“Oni su se posle toga pojačali dobrim i iskusnim košarkašima. To je dalo rezultat jer su potom pobedili na devet od 10 utakmica. Zbog toga su sada tu gde i treba da budu. Sa trenerom Draganom Jakovljevićem, godinama su se borili za vrh tabele”, naveo je Vukotić.

“Probali su da deo sezone iznesu sa mlađim snagama. Doveli su dva Amerikanca, koji su iznad nivoa KLS. U zlatnoj su sredini, bez briga oko opstanka”, dodao je on.

Mladost i Novi Pazar igraju u sredu od 16.30 u Sportskom centru Master u Zemunu.