“Zlatibor je sigurno najkvalitetni tim u KLS, koji je samo igrom slučaja (zbog nacionalnog koeficijenta) ostao bez učešća u elitnoj ABA ligi, iako je sastavio ekipu dostojnu regionalne elite. Za trijumf nam je potrebno da nadmašimo trenutne mogućnosti, ali i da dobijemo veliku podršku od naših navijača”, rekao je Vukotić, koji debituje kao prvi trener Pazaraca.

Utakmica u Dvorani Sportske akademije Douš zakazana je za sredu od 18 časova.

On je ocenio da je jedan od aduta domaćina umor aktuelnog osvajača ABA 2 lige iz Čajetine, koji je za sedam dana u Sarajevu odigrao tri utakmice u drugoj ABA diviziji.

Pazarci su zahvalili na saradnji beku Tanasiju Simoviću, a još su bez povredjenog krila Tarika Brunčevića, ali su spoljnu liniju pojačali Amerikancem Džošuom Nikolasom.

“Pre svega, Nikolas nam donosi širinu u napadu. Mlad je, ali ima veliko iskustvo. Ako završimo administrativne stvari, trebalo bi sutra da zaigra. Tek je stigao iz pančevačkog Tamiša, ali se već na prvom treningu videlo da će nam biti ogromno pojačanje, posebno kako vreme bude odmicalo”, naveo je Vukotić.

Zlatibor je treći u KLS sa osam pobeda i porazom, dok je Novi Pazar na 12. mestu skorom 2/7.