On je za Betu rekao da je sav raspoloživi gas u toj zemlji rezervisan za gasovod TAP koji preko Grčke i Turske vodi u Italiju.

„Dobro je što je Evropa zatvorila gasovod Severni tok 2 i što je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen otišla u Azerbejdžan da ugovori povećanje količine gasa za Evropu, ali tamo nema gasa ni za njih ni za Srbiju dok se ne otvore nova gasna polja, a za to je potrebno od osam do deset godina“, rekao je Vuletić.

Dodao je da za Nemačku neće biti gasa iz Azerbejdžana sledećih deset godina, a da „ako u toj zemlji nema gasa za Ursulu nema ni za Srbiju“.

Vuletić je rekao da se velike svetske rezerve gasa „Južni Fars“ nalaze u Iranu, ali da ne postoji gasovod i ne može da se dopremi u Evropu.
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da će u septembru naredne godine biti završena gradnja gasnog interkonektora Srbija-Bugarska.

„Hajde da sačekamo septembar iduće godine i da gasovod bude završen, a verujem da ćemo mnogo ranije imati ugovor s Azerbejdžanom“, rekla je Mihajlović.