On je za portal Biltenstanar ocenio da je opozicija u Srbiji “na istom tragu” i da “umesto da sprovodi jasnu politiku za koju je dobila mandat gradjana”, svojim ponašanjem “oslikava konsenzus koji po ovom pitanju vlada već decenijama u srpskom društvu”.

“Konsenzus postoji i po pitanju Crne Gore i Bosne i Hercegovine, odnosno Milorada Dodika. Naravno, nikome na pamet ne pada da objasni zašto smo mi uopšte ratovali i zašto smo bili izloženi i bombardovanju, tako da je to svojevrsna abolicija Šešelja i Miloševića. I mi sada imamo epiloge takve politike, takve laži i takvog mita”, ocenio je Vuletić.

Dodao je da ne očekuje da u narednim mesecima dodje do konačnog pravno-obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine, navodeći da bi takav sporazum “ipak morao biti posledica neke potpuno mirnije situacije, u kojoj će se pre svega Srbima objasniti šta se dešavalo devedesetih godina i zbog čega smo mi to bombardovani i ratovali sa NATO paktom”.

“Ukoliko se promene okolnosti, ukoliko izadjemo iz zone uticaja Rusije i ruske propagande, to nije nemoguće gradjanima Srbije objasniti u nekoliko meseci ili u pola godine”, rekao je lider GDF.