Vulin je za RTS, povodom izjave svedoka na sudjenju Srbima osumnjičenim za zločine u Glini, koje su preneli pojedini hrtvatski mediji, ocenio da optužbe o pretnjama i učešću Vučića u zločinu „više nisu napadi na Vučića, nego monstruozne laži“.

„Ovo je glup napad i besmislena laž. Sve su pobrkali i pomešali. Aleksandar Vučić je 1991. godine imao 21 godinu, student je Pravnog fakulteta u Beogradu i nije član nijedne političke stranke, a pogotovo nije nikakav funkcioner. Nema nikakvu vlast, ne ide nigde, vredno uči i radi u Beogradu“, rekao je Vulin.

On je rekao da je Vučić bio prvi put na teritoriji Republike Srpske Krajine krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke, praćen novinarima, a da „nikada u životu“ nije bio u Petrinji.

„Najavili smo da će se ovo dešavati. Hrvatska ne može da prihvati Srbiju, plaši se jake Srbije i boji se da će joj ugroziti regionalni primat. Aleksandar Vučić je taj koji Srbiju čini dovoljno jakom da zaista počne da ugrožava Hrvatsku u političkom i ekonomskom smislu“, rekao je Vulin.

Vulin je ocenio da su „laži o Vučiću“ dokaz da je hrvatska politika „očajna“ i da je njihova služba spremna na sve kako bi destabilizovali Srbiju.

„Posebno me brine što je ovo dokaz kako se Srbima sudi. Ako taj čovek nije lud, onda je lažni svedok, nema trećeg. Ovo će se nastaviti. Kako se izbori budu približavali, imaće i podršku domaćih tajkuna. Nastaviće se i multiplikovati“, smatra Vulin.

Istakao je da će Srbija učiniti sve da sačuva stabilnost, ali da se neće služiti lažima.

Govoreći o hapšenjima i zapleni narkotika koje je policija sprovela prethodnih dana, Vulin je istakao da je MUP za godinu dana zaplenio više od sedam tona droge i da je razbijena 21 kriminalna grupa.