“Takodje, smatram da već u sledećim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja moramo uvesti instituciju, odnosno mogućnost trajnog oduzimanja vozila i trajnog oduzimanja dozvole, trajne zabrane nekome da učestvuje u saobraćaju”, kazao je ministar na zlatiborskom Forumu unapredjenja sistema bezbednosti saobraćaja pod nazivom “Vizija nula poginule dece u saobraćaju”.

Ministar smatra da je svaka smrt u saobraćaju, a posebno smrt deteta mogla da bude izbegnuta i apelovao na vozače i roditelje da propisno voze svoju decu u automobilu.

“Šta da uradite odraslom čoveku koji mrtav pijan vozi dvoje dece? Šta da uradite odraslom čoveku koji ne veže svoje dete? Šta da uradite čoveku koji nasilnički vozi sa detetom na zadnjem sedištu, ili mu dopusti da sedi nevezan na prednjem sedištu? Kako da ga kaznite? Ja čvrsto verujem da je kaznena politika samo jedan deo onoga što treba da uradimo, ali i ona mora da se promeni”, poručio je ministar Vulin.

Podsetio je na primere teških saobraćajnih nezgoda i ukazao na neophodnost pooštravanja kaznene politike.

“Pre nekoliko dana imali smo primer strašne saobraćajne nesreće na Pančevačkom putu, troje mrtvih. Vozač je imao 60 prijava. Šezdeset puta je upozoren da to ne radi, 61. put je ubio i sebe i druge. Šta raditi s takvim ljudima? Kaznena politika zbog takvih ljudi mora da bude mnogo oštrija i mora da bude mnogo jača”, kazao je ministar Vulin.