Vučić je novinarima u Sjenici prilikom polaganja kamena-temeljca za tu školu rekao i da je u izradi projektna dokumentacija za rekonstrukciju Doma zdravlja u tom mestu, koja bi trebalo da bude gotova do kraja 2022. godine, i da će u to biti uloženo oko šest miliona evra.

“Kada imate najbolju školu u zemlji, kada imate potpuno novi i renovirani Dom zdravlja, kada se danas, na samo 15-tak kilometara odavde pokreće gradilišni kamp za izgradnju autoputa Požega – Ivanjica – Duga Poljana – Boljare, 107 kilometara, onda je jasno da će Sjenica živeti u potpuno drugačijem okruženju i na potpuno drugačiji način”, kazao je Vučić.

On je rekao i da će taj autoput “koštati više nego što su očekivali”, zbog poskupljenja gradjevinskog materijala u celom svetu.

“Bez obzira na to, mi idemo u radove i nećemo stajati nijednog trenutka, zato što smo zahvaljujući svim gradjanima Srbije napravili stabilne javne finansije”, rekao je Vučić.

Dodao je i da se projekatom gasifikacije Sjenice, gasovodom Aleksandrovac – Tutin i završetkom postavljanja plastičnih cevi za Novi Pazar “stiču uslovi za dovodjenje mnogo više stranih investitora, koji će da zapošljavaju ljude u tom kraju”.