Od ukupno 2,9 miliona dinara, koliko je iz gradske kase opredeljeno za 12 projekata iz oblasti zaštite životne sredine, najviše sredstava (po 400.000 dinara) dobili su nevladina organizacija “Put sredine” i Organizacija sportskih ribolovaca, dok je “Odred izviđača Sandžaka” dobio 50.000 dinara manje.

Projekat Planinarsko ekološkog udruženja “RAS” biće sufinansiran sa 300.000 dinara, dok će Udruženje za razvoj konjičkog sporta “Eldorado” i Ekološko udruženje “Nešto zvučno” za svoje projekte dobiti po 250.000 dinara.

Po 200.000 dinara dobiće Fondacije “Front” i Udruženje “Svetionik”, a po 150.000 dinara NVO “Vidra”, KUD “RAS”, Udruženje građana “020 Medija” i Udruženje “Lune i Maze Novog Pazara”.

Grad će ove godine sa 1,8 miliona dinara sufinansirati i sedam projekata udruženja građana iz oblasti prevencije zloupotrebe droga i zavisnosti od kocke, a najveći iznos, više od pola miliona dinara, dobilo je Udruženje “Reakt”.

Gradska uprava podržaće i projekte udruženja “Svetionik” i “Momentum” sa po 250.000 dinara, a “Monitora” sa 220.000 dinara.

Osim ova četiri projekta, u narednih godinu dana iz budžeta Novog Pazara biće podržani i projekti udruženja “Središte”, Lokal media plana i portala “A1 Net” sa 200.000 dinara.

Osim rešenja o raspodeli sredstava, koje je potpisao gradonačelnik Nihat Biševac, lokalna samouprava nije objavila nikakve druge informacije o projektima koji će biti sufinansirani.

Iako je lokalna samouprava, zajedno sa ova dva javna konkursa, raspisala i one koji se odnose na sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i javnog interesa, njihovi rezultati, iz nepoznatih razloga, još uvek nisu objavljeni.