Zaharova je na Telegramu prokomentarisala poruku Baste, koji ju je pozvao na “tradicionalnu srpsku večeru, ako može i zna kako da dođe”, nakon što ga je ona kritikovala zbog stava da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i poziva da se Vlada hitno izjasni o tome.

“I opet čudno nerazumevanje realnosti zajedničkih za Rusiju i Srbiju. Pravoslavci su sada u Velikom postu, što onemogućava uživanje u ‘tradicionalnoj srpskoj večeri’. Ali posle Vaskrsa ću rado prekinuti post pljeskavicom i ćevapčićima”, navela je Zaharova.

Dodala je da “zna gde da dođe”, budući da u Rusiji ima “mnogo odličnih restorana srpske kuhinje”.

“S obzirom na to, gospodine Basta, da ne mogu da dođem do vas zbog nelegitimnih antiruskih sankcija, na čije uvođenje pozivate, čekam vas u Moskvi”, navela je Zaharova.

Basta je u ponedeljak izjavio da Srbija “već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji” i da “to postaje neizdrživo”.

“Ja kao ministar privrede ne mogu da prihvatim da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, napisao je Basta na Instagramu 13. marta.

Nakon što je Zaharova ocenila Bastinu izjavu kao “neki čudan stav” i dodala da bi bilo bolje da se on odlučno izjasni protiv pritisaka Zapada na Srbiju, srpski ministar privrede ju je pozvao na “tradicionalnu srpsku večeru”, ako ona “može i zna kako da dođe”, aludirajući na to da ruski zvaničnici ne mogu da dođu do Srbije zbog sankcija.