Poslanik Zajedno Djordje Miketić ocenio je da je vlast odustala od rušenja mosta, “suočena sa ogromnim buntom gradjana i stručnjaka koji su bili šokirani njihovom sumanutom idejom”.

“Ništa ne sme da se niti ruši niti gradi dok struka i gradjani, po utrdjenim procedurama i završenim studijama i procenama ne daju svoju reč. Oni opet preko noći menjaju planove, bez ikakve konsultacije i proračuna, i to je ono protiv čega se borimo”, naveo je Miketić. 

Najavio je da će Zajedno tražiti da se raspiše studija o Starom savskom mostu. 

SSP: Najava da Stari savski most neće biti srušen, velika pobeda Beogradjana, opozicije, NVO

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je najava gradskog menadžera Beograda Miroslava Čučkovića, da Stari savski most neće biti srušen već obnovljen, “pobeda Beogradjana, opozicije, nevladinih organizacija, stručnjaka i aktivista”.

Predsednica gradskog odbora SSP Mila Popović zahvalila je “hiljadama Beogradjana” koji su potpisali peticiju za očuvanje tog mosta. 

“Ako je, medjutim, ova Čučkovićeva izjava, samo još jedna obmana, i ako SNS i dalje planira da ruši most koji je bitan deo istorije Beograda, spomenik hrabrosti i žrtvi, treba da znaju da im Beogradjani to neće dozvoliti. Beogradjani simbole hrabrosti i žrtve čuvaju”, navela je Popović a prenela SSP.