Iz stranke su u saopštenju ocenili da su Gojković, Vučković i drugi izvršili krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari i krivično delo nesavestan rad u službi.

“Zgrada Železničke stanice, koja ima status spomenika kulture od velikog značaja, već je mesecima u stanju potpune zapuštenosti. U novembru u zgradi je izbio požar, unutar zgrade je nataloženo smeće, a iza zgrade je deponija građevinskog otpada Beograda na vodi. Neobezbeđeni pristup zgradi sa bočne strane je potpuno dostupan prolaznicima i opasan”, piše u saopštenju Zajedno.

Odbornik u Skupštini grada stranke Zajedno Dejan Atanacković obratio se 11. novembra 2022. pisanim putem gradskom Zavodu za zaštitu spomenika, Ministarstvu kulture i Istorijskom muzeju Srbije, sa zahtevom da bude obavešten o uzrocima požara i stanja u kojem se zgrada nalazi, ali, kako je naveo, jedini odgovor stigao je iz Zavoda za zaštitu spomenika u kojem je negirana odgovornost ove institucije.

“Nadležne institucije obveštene su o stanju u kojem se zgrada železničke stanice nalazi i o opasnosti koja joj preti, iz čega jasno proizilazi umišljaj prijavljenih za krivična dela koja im se stavljaju na teret, odnosno obe institucije su bile svesne da će propuštanjem svojih zakonskih obaveza nastati šteta na spomeniku kulture”, navedeno je u prijavi.