“Dešava se megalomanska pljačka novca građana Srbije i morali smo zbog toga da reagujemo. Koruptivni režim u Beogradu oseća da mu se bliži kraj i konačno je rešio da zabode ašove tamo gde može, da bi obezbedio sebi još neku milijardu u džepu”, rekao je Miketić.
On je podsetio da je deo Sajma već ostao bez svoje parcele, odnosno da je deo parkinga već prebačen “Beogradu na vodi.

Istakao je da stadion nije prioritet i da “Zajedno” zahteva da se pokrene Anketni odbor u Skupštini Srbije gde će ministri Siniša Mali i Goran Vesić i gradonačelnik Beograda objasniti “zašto je plan preseljenja Sajma u Surčin prioritetan”.

Poslanik Nikola Nešić rekao je da su poslanici više puta, kada je bilo rasprave o budžetu, govorili da novac treba da se prebaci ženama preduzetnicama i ženama na fleksibilnim radnim ugovorima.

“Ni pet odsto ovog novca koji će se ulagati u nacionalni stadion bio bi dobar da pokrije sve potencijalne buduće majke”, rekao je Nešić i dodao da bi trebalo da se poboljšaju subvencije za poljoprivrdnike i da bi trebalo fokus staviti “na primarna pitanja u državi”.

Kopredsenik stranke “Zajedno” Nebojša Zelenović rekao je da planirani “Expo 2027” sa naseljem i hotelima, građane Srbije će koštati više od milijardu evra iako postoje i sajam i stadion.

“Potrošii milijardu evra na fudbalski stadion je neprimereno i neprihvatljivo. Čuli smo od raznih državnih institucija kakvo je njihovo mišljenje a interesantno je da je Fiskalni savet tražio razrešenje projekta i siguran sam da Državna revizorska institucija ima da postavi mnogo pitanja o tome”, rekao je Zelenović.

Upitao je u čemu je svrsishodnost ovakvog projekta, kada su u problemu voćari, ratari, povrtari i poljoprivrednici.

“Igraće se fudbal i bez stadiona i igra se na toliko mesta. U situaciji kada grcamo u dugovima na razne načine, država uzima kredit i pozajmljuje se. Mi ćemo da plaćamo taj kredit”, ponovio je Zelenović.