Potpredsednica gradskog odbora te opozicione stranke Kristina Milošević izjavila je da u Gornjem Milanovcu ima mnogo privrednika zahvaljujući kojima budžet grada za ovu godinu iznosi oko dve milijarde dinara.

“Gornji Milanovac je jak privredni grad, koji ima mnogo privrednika koji zapošljavaju građane, zbog čega je niska nezaposlenost”, rekla je Milošević novinarima.

Dodala je da je svaki privrednik Gornjeg Milanovca zaslužniji da bude počasni građanin od, kako je kazala, “nekoga ko samo raspolaže našim novcem”.

Najavila je da će nova vlast u Gornjem Milanovcu poništiti odluku kojom je Vučiću dodeljena titula.

“Podrazumeva se da opština sa jakom privredom, prevashodno treba da poštuje svoje građane, a tek onda da ide dalje i da priča o nekim drugim građanima”, rekla je Milošević.

Opozicione stranke najavile su da će lokalnoj Skupštini predložiti da Komisiju za dodelu priznanja čine najpoznatiji i “ostvareni” ljudi Gornjeg Milanovca iz svih oblasti, a ne “partijski ljudi”.

Svake godine Skupština Gornjeg Milanovca dodeljuje opštinska priznanja za zasluge povodom Dana opštine, koje će biti uručene 23. aprila na svečanoj sednici Skupštine opštine.

U obrazloženju Komisije se navodi da je Vučić dobio titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca za “izuzetan i višegodišnji doprinos u unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture”.

Do sada je titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca imao vojni zapovednik balkansih ratova i Prvog svetskog rata vojvoda Živojin Mišić (1855-1921).

Zlatnu medalju “Takovski ustanak” dobiće direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” Milovan Bojić, a srebrne medalje gornjomilanovčka firma “Mišković”, Mileta Čuljković, osnivač zadruge “Takovo berry” i udruženje “Rudnički vidici”.