Pošta Srbije objavila je da od danas zaposleni u tom preduzeću nose nove uniforme i to poštari, dostavljači i šalterski radnici, vozači, tehničari u preradi pošiljaka i majstori.

Kako je precizirano, počev od danas, poštari, dostavljači i šalterski radnici u celoj zemlji, redovne poslove na terenu i sa korisnicima obavljaće u novim uniformama na kojima su zastupljene crvena, teget i bela boja.

Nove uniforme izradio je domaći proizvodjač „Jumko“, a istaknuto je da su kreirane u skladu sa zahtevima zaposlenih, sa ciljem da prate njihove potrebe tokom rada na terenu, doprinose profesionalnom izgledu i kvalitetnijoj usluzi i sastavni su deo novog korporativnog vizuelnog identiteta Pošte i strategije osavremenjavanja pristupa razvoju poštanske mreže.

Podseća se da je Pošta Srbije usvojila novi Pravilnik o službenoj uniformi po kome se propisuju nove uniforme, odnosno obavezno obezbedjivanje nove kompletne zimske i letnje uniforme za sve zaposlene na dostavi, šalterske radnike i zaposlene u logistici i održavanju, čime se postiže i poboljšanje uslova rada zaposlenih.

Od avgusta prošle godine do marta 2022. tekao je testni period tokom koga su nove uniforme odabrani zaposleni iz svih ciljnih grupa testirali na redovnim poslovima, i utvrdili da ispunjavaju zahteve u pogledu bolje zaštite, udobnosti, izdržljivosti, ali i da su kvalitetnije izrade, lagodnije i konfornije od prethodnih.