Zarada iz dobiti za 2020. godinu zaposlenima u javnom preduzeću Pošta Srbije biće isplaćena 7. juna, na Dan Pošte Srbije, najavljeno je danas.
Odluku o toj isplati doneo je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević posle dobijanja saglasnosti Vlada Srbije o raspodeli dobiti tog preduzeća.
Zarada iz dobiti za prošlu godinu zaposlenima će biti isplaćena u skladu sa Кolektivnim ugovorom.Licima angažovanim na povremenim i privremenim poslovima u Pošti Srbije, počev od 16. juna ove godine, neto cena rada biće uvećana za skoro jednu trećinu (27,73 procenta) odnosno na 183,93 dinara.
To znači da ni jedno lice angažovano na privremenim i povremenim poslovima u Pošti Srbije od tog datuma neće primati novčanu naknadu nižu od iznosa važeće minimalne zarade u Srbiji.
Kako je saopštila Posta Srbije, Danas je doneta i odluka da zaposleni na odredjeno i neodredjeno vreme, kojima je potrebna finansijska pomoć, dobiju i mogućnost da od 15. juna podnesu zahtev za beskamatnu pozajmicu u iznosu od 24.000 do 42.000 dinara na period od šest meseci.
Ovim merama rukovodstvo Pošte Srbije nastavlja da unapredjuje materijalni položaj zaposlenih, pre svega onih na najtežim poslovima u tehnologiji – poštara, dostavljača, radnika u preradi i šalterskih radnika, za koje je od prošlog meseca uveden stimulativan način obračuna zarada, ističe se u saopštenju.