On je istakao da Srbi “gotovo da ne mogu da se postave na rukovodeća mesta, ne mogu da se zaposle i iz dana u dan sve više napuštaju svoja ognjišta”.

“Pre nekoliko nedelja, u Novom Pazaru srušeno je pravoslavno groblje, takođe srušeni su ostaci latinske crkve koji su bili pod zaštitom države Srbije. Želim da vam postavim pitanje – da li će, ukoliko i ovo malo Srba napusti Novi Pazar, biti srušeni i Sopoćani i Đurđevi stupovi i sve ono što je Srbija”, pitao je Erac.

Na njegovo obraćanje reagovao je narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović ocenivši da je u pitanju “niz neistina s ciljem da naruši harmoniju suživota”.

“Prethodni govornik je govorio je o tome da je neko rušio groblja u Novom Pazaru, desilo se dva puta. Jednom je oskrnavljeno bošnjačko groblje, ali je to učinio musliman, Bošnjak psihički neuravnotežena osoba, a onda se desilo drugog puta da je oskrnavljeno staro pravoslavno groblje i to je učinila osoba psihički neutemeljena, psihički nestabilna, pravoslavac”, rekao je Fehratović.