Trodnevna letnja manifestacija koja se sa povremenim prekidima u Novom Pazaru održava od 2004.godine otvorena je u petak koncertom Nine Badrić, a dan kasnije nastupila je i grupa Zana.

Direktor festivala Aladin Imamović rekao je za radio Sto plus da je ovogodišnji festival i organizatorima i publici vratio sve ono za šta su bili uskraćeni prethodne tri godine.

„Punoletstvo festivala koje smo proslavili ove godine samo je nagoveštaj da ćemo se lavovski boriti da i u narednim godinama budemo još bolji, jer smo u prethodnom periodu videli šta znači utihnuti i nemati priliku da uživamo u ovakvim sadržajima. Zadovoljni smo kako je sve proteklo, a i publika je svojim prisustvom pokazala koliko im je sve ovo nedostajalo“, rekao je Imamović.

Organizator festivala je Mass Entertainment Group, suorganizator Kulturni centar, a pokrovitelji su Grad Novi Pazar i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Festival Stari grad samo je jedna od manifestacija koja je u ovom gradu održana u okviru „Kulturnog leta“ koje će biti nastavljeno od 28.do 30.jula kada nas očekuje i World Music Fest Zeman.