Na nekoliko stotina metara od prelaza bio je postavljen kordon srpske policije, koji im nije dozvolio da prodju, a koji je stotinak okupljenih probilo oko 14 časova.

Njima se ispred samog prelaza isprečio novi kordon policije u opremi za razbijanje demonstracija sa štitovima i šlemovima.

Tu je ponovo došlo do koškanja sa policijom, koja je upotrebila i pendreke u nekoliko navrata, ali se situacija ubrzo smirila.

Najmanje jedna osoba privedena je u prostorije administrativnog prelaza, a, kako su naveli okupljeni, trebalo bi da bude puštena na slobodu nakon razilaženja skupa.

Na kosovskoj strani prelaza bile su pojačane snage Kfor-a koje su postavile kordon od teških vozila i žičanu barikadu i sprečavale prelazak na bilo koju stranu.

Okupljeni su nosili srpske i ruske zastave, kao i zastave “Nema predaje”, većina je bila maskirana, a kolonu je predvodio transparent “Moli se Bogu i drži se Rusije”.

Oni su zapalili nekoliko baklji, a jednom od njih su, dok su pevali “Kosovo je srce Srbije”, zapalili transparent na kome je pisalo “Briselski sporazum”.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak desetak dana su neprohodni za saobraćaj zbog barikada kosovskih Srba, koji se protive hapšenju bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića.